Trendig takdesign

Att lägga tak på huset kan idag se ut på lite annorlunda sätt än vad du är van vid. Det vanligaste är att man har ett hus med ett enkelt tegeltak, men vill du göra något annorlunda så kan du haka på trenden med att lägga tak i andra typer av material. Även tak går att designa! Detta gäller både ditt bostadshus och sommarstugan eller mormors gamla torp.

träkyrka med torvtak

Torvtak

En trend som vi sett en hel del av den senaste tiden är att lägga så kallat torvtak. Torvtak var mycket vanligt förr i tiden och man kan ofta se hembygdsmuseum med små hus som har just denna typ av tak. Ju mer miljömedvetna konsumenterna blir, desto mer har man inkorporerat detta tänk bland annat inom takläggning. Den organiska trenden får oss att vilja återgå till naturmaterial som lever och andas. Att lägga tak med torv är både enkelt och roligt och i den här artikeln kan du lätt se hur du ska gå tillväga.

Nyutvecklade alternativ

Handfalsat plåttak är en favorit som inte tycks gå ur tiden, dock kan det bli mycket dyrt. Det finns dock billigare alternativ till denna typ av tak och hos Falsat kan du hitta prisvärd takplåt som är enkel att lägga och dessutom håller länge. Denna nyutvecklade plåt tillverkas i en modell som passar de allra flesta hus och finns i olika kvaliteter.

Det allra bästa är att det är enkelt att lägga ett nytt, trendigt tak själv, bara man arbetar metodiskt och har läst på om tekniken. När det gäller torvtaket, så är det viktigt att du har ett tak med bra takstolar eftersom torv blir så pass mycket tyngre än vad tegel blir. Ovanpå torvbädden kan du sedan lägga rullar i gräs, och varför inte även så lite vilda blommor som även det ger en unik touch till ditt hus eller din stuga.