Pigga upp fasaden

Det är inget nytt att väder och vind sliter hårt på fasaden. En målad träpanel behöver till exempel omsorg med några års mellanrum, för att få må på bästa sätt. Våra varierande årstider här i norr, sätter ofta tydligt sina spår på fasader som står fria och tar emot stormen. Därför behövs fasadrenoveringar med jämna mellanrum, och vad är då enklare än att anlita experter?

Vad som är bra att tänka på vid fasadrenovering

Först behöver du få bort den gamla målarfärgen ordentligt. Det arbetet kan du göra själv, men också kontakta ett företag för att underlätta arbetet. Ett företag med flera års erfarenhet utför ett sådant arbete snabbt och smidigt. Så kan man själv fokusera på det roliga, att välja den nya färgen.

Fasadrenovering vanligare än man skulle tro

Ofta när personer hittar äldre hus vill de renovera, fixa och ändra om, för att få ett så fint och praktiskt hem som möjligt. Inuti krävs en hel del arbete, men syns endast där, inuti. På utsidan däremot har du fasaden. Den syns hela tiden, alla dagar på året. I många fall när folk renoverar, börjar de med utsidan först. När fasaden är gjord och den nya vackra färger skiner ikapp med solskenet, är det betydligt lättare att sedan gå in och fortsätta med renoveringen på insidan.