För den trångbodde

studentlyan

Här kommer några bra tips för den trångbodde, det vill säga om du bor i en liten lägenhet eller vill få plats med mycket i varje rum i fin bostad. Det kan vara så att du bor i en studentlägenhet och de vet vi inte har många kvadrat att röra sig på så det gäller att hitta sätt att trycka ihop inredningen så man får plats med det nödvändigaste och kanske lite extra om det går.

I små lägenheter som oftast kanske består av ett enda rum så gäller det att tänka sig för när man inreder, det går inte att bre ut sig som man kanske gör i en större lägenhet. Utrymmet är begränsat och det gäller att maximera ytorna så att man får plats med det man vill ha i sin lilla etta. Det är ofta golvytan som är det man är i behov av.  PMI Hotellinteriör har tagit fram ett sängskåp som numer säljs till privatpersoner, denna monteras upp efter vägg och frigör golvyta så man kan ställa fram matbord eller annat för att kunna sitta. Sängen försvinner snyggt upp efter väggen och tar absolut ingen plats alls.

Har man en normal takhöjd eller gärna högre så kan man fästa hyllor högt upp, det kan vara en fördel om man har riktigt högt till tak att se till att man har någon form av stege så man enkelt kan komma åt sina grejer som man lagt på hyllorna. Beroende på hur resterande inredning ser ut så kan man eventuellt skaffa sig en gammal trästege som man målar om i passande kulör, det kan bli en fräck inredningsdetalj med denna stege.