Experterna tipsar – så inreder du med ljus

2278136-candles-in-the-dark

För att få till den rätta inredningen krävs det inte bara snygga detaljer och bekväma möbler, även belysningen är en viktig del av helheten. Med hjälp av rätt ljus sätter du pricken över i:et. En passande belysning får nämligen inredningen att visas från sin bästa sida och ett rum kan enkelt förvandlas till något utöver det vanliga.

Ljus som går att justera

I Sverige har vi som känt växlande årstider och det innebär förstås att antalet soltimmar varierar. På sommaren använder vi inomhusbelysningen mycket mindre än vad vi gör under det mörka vinterhalvåret. Under vintern vill vi dessutom gärna mysa till det lite extra. Därför är det bra att satsa på belysning som går att justera och rikta åt olika håll, tipsar ljusexperterna som Ellos bett om tips.

Bli din egen ljusarkitekt

I Ellos artikel kan man även läsa att man själv kan agera ljusarkitekt genom att använda sig av ljusslingor eller ljuslister. De är enkla att variera och fungerar som kreativa detaljer i rummet. För att vara helt rätt i tiden bör du använda dig av LED-lampor som är bra för både din plånbok och naturen. LED-lampor finns även som ljuslister och passar utmärkt oavsett om du inreder ditt vardagsrum eller kontoret.

Skapa rätt känsla

Med hjälp av ovanstående tips kan du enkelt få till den rätta känslan vare sig det är sommar eller vinter. Det är varken särskilt tidskrävande eller krångligt, utan du kan göra det helt själv redan idag. Testa dig fram och upptäck vilken stor skillnad belysningen faktiskt kan göra i ditt hem!