Dra igång med altanbygget

Är det dags att dra igång med altanbygget denna sommaren? Du kanske har i ditt huvud hur du vill att det ska se ut och hur du vill att det ska bli i slutändan. Det kan vara en fördel att få ner på papper, eller digitalt för den delen hur du i stora drag vill bygga din altan.

Att beräkna hur mycket virke som ska köpas blir betydligt enklare om du mäter och vet hur stor du ska bygga din altan. Planering är i mångt och mycket A&O i ditt bygge och det är där du bör börja för att det ska bli rätt från början. Hur altanen ska se ut är fråga om tycke och smak men också i kombination med huset hur du kan bygga den. Ska det vara ett räcke byggt av trä eller vill du få det riktigt snyggt med glasräcke. Det kan vara bra att bestämma dessa saker redan nu så du vet innan du påbörjar allt hur du ska bygga.

Planering är som sagt viktigt och hur det ser ut där du ska bygga din altan är också viktigt. Det gäller att du planerar och ser till så att grunden blir så bra som möjligt under din altan. Täck gärna med markduk så att inte ogräs och annat växer upp under det du bygger. Det är mycket som ska göras inunder som aldrig blir synligt. Det är en hel del arbete med att skapa en altan innan du får börja skruva trall och se hur slutet börjar närma sig.