Designa utsidan

hus_127888331

När man talar om design och inredning är det så lätt hänt att man bara tänker på insidan av huset. Men design är något som likaväl kan göras på utsidan, med rätt idéer och produkter kan man göra underverk.

Förbättra uteplatsen

Många hem landet över har en uteplats intilliggande huset och ett hett tips för en sådan just nu är att glasa in den. Inte nog med att det är i stil i dagsläget, man får även fördelen av att den kan användas fler månader på året. Detta är speciellt sant om man väljer ett isolerat system.

Satsa på belysning

Det är ju ganska vanligt att ha en lampa vid bron, ingen vill ju bära med sig en ficklampa bara så de kan hitta åt låset en mörk kväll. Men belysning kan göra så mycket mer än bara det. En bra och smart belysning kan ge ett hus personlighet och få det att se extra hemtrevligt ut. Det finns allt från små solcellslampor att sätta i rabatten till stora stolplyktor som kan lysa upp infarten. Många bra exemplar kan hittas på ljustema.se.

Öka växtligheten

Utsidan av huset är också den perfekta ytan för mer levande former av design. Något som alltid varit populärt är ju såklart att ha rabattlådor utanför fönsterna där man kan plantera allt möjligt vackert. Det är även många som hänger upp individuella blomkrukor på väggarna i rader, kolumner eller andra mönster. Har man en stor tom vägg kan man även fundera på att sätta upp en spaljé framför den och odla klätterväxter på den. Enligt rekommendationer från odla.nu bör man aldrig odla dessa direkt på väggen då detta kan ställa till med en hel del besvär. Men ett par decimeter framför går ofta bra.